Vile

Vile su svjetlosna bića koja žive u šumama, prirodi, među cvijećem, iako najviše vole boraviti na vrhovima visokih planina. One su anđeli čuvari Prirode i životinja. Prema legendama one ljudima daruju sreću i ispunjavaju želje. Po noći ih se može vidjeti kako plešu po livadama i šumskim proplancima. A ponekad, kada se žele skriti od ljudi, pretvaraju se u prekrasne bijele labudove.

Njihova životna zadaća je osiguravanje zdravlja Majke Prirode. Za razliku od anđela, čija su tijela isključivo astralna, vile imaju vrlo svijetla eterična tijela ljudske veličine i stoga ih je lakše za vidjeti nego anđele. One, za razliku od ostalih anđela, žive u gušćem dijelu astralnog nivoa, koji je u doticaju sa fizičkim nivoom.

VRSTE VILA:

🧚‍ KRALJICA VILA 🧚‍
Epona je kraljica vila – starorimska boginja keltskog porijekla. Ona je zaštitnica konja, duhova prirode i kristala.
Posebno su je štovali rimski vojnici.
Prikazuje se kao prelijepa vila koja jaše na bijelom jednorogu i u rukama drži kristale.
Njoj u čast su podizali svetišta po cijelom keltskom svijetu od Galije do Panonije.
I ona potječe iz pradavne loze velikih majki, iz doba kad su glavnu riječ među ljudima i bogovima imale žene.

🧚‍‍ VILE DRIADE 🧚‍
Driade su boginje Prirode – zaštitnice su šuma i svih živih bića koja žive u šumi. One su prelijepe dame šume koje se stapaju sa drvećem i mijenjaju oblik, pa se ponekad čine kao da postaju jedno sa drvećem – posebice za vrijeme punog Mjeseca. Nose energiju ženstvenosti, čarolije, iscjeljivanja, tajne, čudotvorstva i mudrosti.
Driade imaju moć stvaranja iluzije i spretne su u čarolijama, zbog čega se neopaženo kreću i pretapaju iz jednog drveta u drugo. One štite čitavu šumu i prema potrebi skrivaju životinje i biljke ukoliko im prijeti opasnost.
Pomažu nam u životnim transformacijama, prilagodbama i štite nas.

🧚‍ ŠUMSKE NIMFE – PRSTEN VILE 🧚‍
Šumske Nimfe su prelijepe, karizmatične Vile žene, visine poput ljudi, sa prekrasnim anđeoskim krilima. Poput Driada žive u šumi i mogu poprimiti bilo koji oblik i formu u tren oka.
Poznate se po svojoj ljubavi prema glazbi i plesu, pa ih se može vidjeti na proplancima i livadama kako plešu, posebice u kolu i tako stvaraju otiske krugova, zbog čega se još nazivaju i Prsten Vile. Krugovi cvijeća, trave, žbunja, grmlja i sl. njihovi su znakovi.
Sviraju flaute, frule i druge prirodne instrumente.
Vole se družiti sa ljudima i dijeliti im prirodno izobilje, radost, smijeh, veselje, ljubav i sreću.
Noću ih se može vidjeti kako posipaju svoj čarobni zvjezdani prah po cvijeću, parkovima, vrtovima i livadama.
Poznate su i po svojoj ogromnoj ljepoti, ali i kao ženski „kupidi“ koji pomažu ljudima da se spoje u ljubavi.

🧚‍ ZVJEZDANA VILA 🧚‍
Zvjezdane vile su vile Svjetlosti. Porijeklom su sa Venere, prve jutarnje zvijezde. Možemo ih vidjeti noću kao orb svjetlosti ili kao blještava svjetlucavo trepereća zvijezda. Vrlo je eteričnog izgleda i za sobom ostavlja vilinski svjetlucavi prah. Potiče maštu, čaroliju i pomaže nam da lakše utonimo u san. Dolazi nam u snove i pomaže nam da se sjedinimo sa svojom dušom i sjetimo kako smo svjetlosna božanska bića.

🧚‍ LEDENA VILA 🧚‍
Ledene vile su radosne vile umjetnice, koje posjeduju izrazito kreativnu energiju. One su čuvarice umjetnika i nadahnjuju stvaranje. Izrazito su lijepe, privlačne i nježne, poput pahuljica snijega. Imaju eterična tijela bijele boje i uglavnom borave u hladnim krajevima gdje ima snijega i leda, zbog čega ih možemo najviše vidjeti zimi, posebice kada pada snijeg.

🧚‍ RIJEČNA KRALJICA 🧚‍
Riječna kraljica je boginja Vila koja obitava u blizini rijeka. Ona ispunjava želje i iscjeljuje emocije. Suosjećajna je i brižna, poput majke. Osjetit ćete njezinu blizinu kada ugledate vilin konjice, koji ju stalno prate. Pročišćava ljudsku auru i brine o rijekama, jezerima, potocima, vodopadima i biljkama i životinjama koji žive u blizini voda. Zrači mirom, spokojem, harmonijom i bezuvjetnom majčinskom ljubavi.

🧚‍ KAMENA VILA 🧚‍
Kamene vile su vile iscjeliteljice. Imaju tijelo od prozirne – eterične energije koje svjetluca poput opala u bojama duge. One žive u kamenju i među kristalima. Smatra se čuvaricom iscjelitelja.

🧚‍ JEDNOROZI 🧚‍
Jednorozi su mitska bića nalik bijelom konju, ali sa rogom na sredini čela, koji simbolizira duhovnu plodnost i nevinost. Njihovim žilama teče krv srebrne boje.
Oni su vjerni prijatelji i pratitelji Vila.
U Kršćanstvu jednorog simbolizira djevice i unutarnju čistoću.
U muslimanskim rukopisima jednorog se povezuje sa Lotusom – simbolom čistoće.
U nordijskoj tradiciji spominje se kako Odin (vrhovni bog) jaše na jednorogu.
Vjeruje se da njegova krv spašava čovjeka na umoru, a prah napravljen od njegovoga roga smatra se čudotvornim lijekom za sve bolesti. Onaj tko ubije jednoroga, bit će zauvijek proklet.
Iako ne postoje dokazi o njihovom postojanju, o njima se piše već preko 3.000 godina.