Čarobnice i Čarobnjaci

Čarobnjaci (lat. magus) su obrazovani ljudi čiji je cilj otkrivanje tajnih znanja o smislu života i skrivenim silama prirode koja su nekoć poznavali svećenici drevnih kultova. Latinski naziv za čarobnjaka (magus) potječe od naziva „Magi“ zoroastrinih svećenika. Preko njih razvio se grčki izraz „magos“, po kojima je nastao i sam naziv magija.
Hrvatski naziv nastao je od glagola čarati, što bi značilo da je čarobnjak osoba koja izvodi čarolije, odnosno čara.

Prvobitni čarobnjaci u drevnim društvima bili su šamani, koji su u svojem okruženju igrali ulogu duhovnih vođa, iscjelitelja, vidovnjaka, proroka, psihologa i duhovnih savjetnika.

U srednjem vijeku čarobnjaštvo se povezivalo s hermetizmom i alkemijom.

Prema biblijskim i mitološkim izvorima čarobnice i čarobnjaci su bili osobe ili božanstva koji su posjedovali čarobne moći i tajna znanja, poput: Merlina, Šimuna Maga, Vještice iz Endora, Salomona, Medeje, Kirke, Hekate i Hermesa Trismegistosa.

Čarobnice su anđeoske iscjeliteljice magijskih moći. One su visoko obrazovane i duhovno prosvjetljene žene koje posjeduju tajno znanje o smislu života, iscjeljivanju, astrologiji, imaju majstorstvo nad elementima Prirode.
U drevna vremena bile su poznate kao visoke svećenice koje su savjetovale vladare, dok su u srednjem vijeku proglašavane vješticama.

Čarobnice su još poznate i kao Šukrine svećenice.
Šukra je sanskritski naziv za Veneru, koja se smatra utjelovljenjem boginje ljubavi, ljepote i plodnosti, poput rimske Venere i grčke Afrodite. Ona je načelo anande (blaženstva), istine,  ljubavi, ljepote, harmonije, čistoće, plodnosti, stvaralaštva, šarma, karizme, umjetnosti, profinjenosti, izražajnosti, radosti, originalnosti, ispravnog ponašanja i ženske seksualne energije.

U duhovnom smislu predstavlja prvu iskru svjetla istine (Venera je prva jutarnja zvijezda) – budi u nama težnju k istini i čistoći. Zbog toga jedina posjeduje mritja vidyu ili tajnu vještinu oživljavanja mrtvih te druge mistične i okultne moći. Ona je legendarna učiteljica demona, jer je jedina sposobna prenijeti znanje i osvijetliti put posrnulim bićima.

Budući da Šukrina primarna uloga je osvjetljavanje puta posrnulim bićima logično je da njezinim putem kroče mnogi Svjetlosni radnici.